Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 Είσοδος
2005, Δραστηριότητες της Προέδρου της Βουλής στο εσωτερικό

17.1: Κοπή πίτας στην ΄Ενωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ). Κοπή πίτας στην ΄Ενωση Δημοσιογράφων Ομογενειακού Τύπου.
 19.1:  Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή βράβευσης μαθητικών εντύπων που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.
 21.1: Τη Βουλή επισκέφθηκαν 140 νέοι της διασποράς από χώρες του Ν. Ημισφαιρίου, στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
 24.1: Ο νέος Πρέσβης της Αυστρίας κ. Herbert Kroell.
 24.1: Η Πρόεδρος της Βουλής στην ΄Εκθεση «Αναγνώστες βουλευτές σε δυσανάγνωστη εποχή», στην Αίθουσα Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου.
 25.1: Η Πρόεδρος της Βουλής είχε συνομιλία με τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου κ. Fernand Kartheiser στο χώρο της Πρεσβείας.

26.1: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο.
 26.1: Ο νέος Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Charles Ries και ο  νέος Πρέσβης της Τουρκίας κ. Τahsin Burcuogolu.
 27.1: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κ. Νίκο Αναστασιάδη.
 28.1: Η νέα εκπρόσωπος της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κας Κάρεν Φάρκας.
 3.2: Στην Πρόεδρο της Βουλής αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
 6.2: Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κα ΄Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 4ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και Συνεργασία στη Μεσόγειο (ΔΑΣΜ), με τη συμμετοχή 25 χωρών-μελών της Ε.Ε. και της Μεσογείου, στο Ναύπλιο.
 8.2: Σε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής εξελέγη ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας με 279 ψήφους.
 9.2: Η Πρόεδρος της Βουλής στο Συνέδριο για την Πρωτοβουλία Συνεργασίας Ελλάδας, Σερβίας και Μαυροβουνίου (Ξενοδοχείο HlLTON).
 9.2: Ομιλία της Προέδρου της Βουλής για το ρόλο των Κοινοβουλίων στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.), στο Μέγαρο Μουσικής.
 10.2: Ενημέρωση από  τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Βουλής με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.
 10.2: Η Πρόεδρος της Βουλής στο Νέο Μουσείο Μπενάκη για την παρουσίαση του συνόλου του νέου Προγράμματος της ΕΡΤ.
 14.2: Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με 22 ομογενείς φοιτητές ελληνικών σπουδών από την Αυστραλία και 56 πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
 15.2: Αποκαλυπτήρια ομοιώματος του αρχαιολογικού χώρου της Πολιόχνης Λήμνου στο Περιστύλιο της Βουλής.
 17.2: Η Πρόεδρος της Βουλής κήρυξε την έναρξη του διπλού εορτασμού για την επέτειο ίδρυσης 95 χρόνων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αλλά και την Ημέρα Σκέψης αφιερωμένη στον Αρχιπρόσκοπο Αντώνη Μπενάκη, στο Νέο Μουσείο Μπενάκη.
 17-18.2: Η Πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου τους Τόμους των Πρακτικών-Ψηφισμάτων της Δ΄ εν ΄Αργει Εθνικής Συνελεύσεως του 1829, που απέκτησε η Βουλή σε δημοπρασία.
 21.2: Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πρέσβη του Βελγίου κ. Peter Moors και από τον Πρέσβη της Αλγερίας κ. Ahmed Benyamina.
 22.2:  Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πρέσβη της Κίνας κ. Trian Xuejun και από την Πρέσβη της Χιλής κα Sofia Prats.
 24.2: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής κ. Thabo Mbeki.
 27.2: Κοπή πίτας της ΄Ενωσης Συνταξιούχων Βουλευτών στο Εντευκτήριο.

 

 

28.2: Εγκαίνια της ΄Εκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Επτάνησα – 140 χρόνια από την ΄Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα», στον εκθεσιακό χώρο του Κοινοβουλίου στην Πλατεία Συντάγματος.
  1.3: Επίδοση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνα της ΄Εκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική του οικονομικού έτους 2004-2005, στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κα ΄Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.
 2.3: Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή λήξης του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», στην Παλαιά Βουλή.
 3.3: Η Πρόεδρος της Βουλής κηρύσσει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου -που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής- για τη συμπλήρωση 100  χρόνων από την επανάσταση του Θερίσου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
 8.3: Βραβευθέντες δημοσιογράφοι που εργάζονται σε Μ.Μ.Ε. της Ομογένειας στην Πρόεδρο της Βουλής.
 8.3: Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με γυναίκες βουλευτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
9.3: Ο νέος Πρέσβης της Ολλανδίας κ. Ηans Foerster.
11.3: Συνάντηση με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

12.3: Τελετή ορκομωσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας
14.3:  Η Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε την ΄Εκθεση: «Η τέχνη κατά του κοινωνικού στιγματισμού», στο Βυζαντινό Μουσείο.
 22.3: Η Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στην Εθνεγερσία», στο Πολεμικό Μουσείο.
 22.3: Μέλη της οργάνωσης AHEPA με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Franklin Manions.
 29.3: Επίδοση της ετήσιας ΄Εκθεσης 2004 του Συνηγόρου του Πολίτη από τον κ. Γιώργο Κομίνη.
29.3: Εκδήλωση για τους βραβευθέντες λογοτέχνες με τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2004, στο Εντευκτήριο.
31.3: Η Πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση απονομής βραβείων για το ακαδημαϊκό έτος 2004-5 σε καθηγητές- ιατρούς, φοιτητές της ιατρικής και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Αρεταίειου Νοσοκομείου.
5.4: Η Πρόεδρος της Βουλής προλογίζει την παρουσίαση των δύο βιβλίων του Δημήτρη Τσάτσου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.
6.4: Η Επιτροπή Επιστημόνων του Λυκείου Ελληνίδων, με Πρόεδρο την κα Ελένη Τσαλδάρη, βράβευσε την Πρόεδρο της Βουλής.
6.4: Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Ιωάννης Λασκαρίδης επέδωσε την ΄Εκθεση Πεπραγμένων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το έτος 2004.
8.4: Εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Βουλής στο Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο με θέμα: «Ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στη Νέα Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική».
 12.4: Τελετή βράβευσης των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους VIII Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics 2005, στο Νάγκανο της Ιαπωνίας.

14.4: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διεθνές συνέδριο με θέμα «΄Εθνος, Θρησκείες, Ορθοδοξία και τα νέα Ευρωπαϊκά Δεδομένα», από 17-19.4.05, στην Αθήνα.
14.4: Η Πρόεδρος της Βουλής με την Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας κα He Luli.
18.4: Παρουσία της Προέδρου της Βουλής η ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χοσέ Μάνουελ Μπαρόζο, με θέμα: «Η ευρωπαϊκή Οδύσσεια: η αναζήτηση της μεταρρύθμισης και ο ρόλος της Ελλάδας», σε ειδική κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και ΄Αμυνας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου στην Αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.
20.4: Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Donald Johnston, στη Βουλή. Ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με θέμα: «Οι μεγάλες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή και δημογραφικό».
26.4: Ο νέος Πρέσβης του Ιράκ κ. Hatim Abdul Hassan Al-Khawan και ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας κ. Simon Gass.
27.4: Επίδοση της ετήσιας ΄Εκθεσης 2004 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον Πρόεδρό του κ. Κων/νο Μπακάλη.
10.5: Η Πρόεδρος της Βουλής στη βράβευση των μητέρων των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών από το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και το Σύλλογο «Καλλιπάτειρα».
10.5: Συνάντηση με κλιμάκια των Δ.Σ. της ΄Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) και της ΄Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
13.5: Η Πρόεδρος της Βουλής κηρύσσει την έναρξη του συνεδρίου με θέμα: «Εθνικά ανώτατα δικαστήρια και ευρωπαϊκά δικαστήρια: ανταγωνισμός ή συνεργασία;», στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
16.5: Η Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε την ΄Εκθεση με θέμα «Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού: Τεκμήρια από την Αδριανούπολη και τη Βάρνα», στο Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα-Θεσσαλονίκη.
16.5: Η Πρόεδρος της Βουλής στην 23η Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση (Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ στον Νίκο Τσιούτσια).
18.5: Η Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του ΑΠΕ.
18.5: Η Πρόεδρος της Βουλής σε εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προς τιμή των Βουλευτών-Δικηγόρων.
 20.5: Η Πρόεδρος της Βουλής παρευρέθη στις εκδηλώσεις του ηχητικού ντοκουμέντου «ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ» προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.
 21.5: Η Πρόεδρος της Βουλής στην 28η Γιορτή Βιβλίου στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου (συμμετοχή για 1η φορά του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία). 
21.5: Η Πρόεδρος της Βουλής κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιοτήτων.
25.5: Η Πρόεδρος της Βουλής για την έκδοση από το Ναυτικό Μουσείο του λευκώματος: «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13. Ο Ναυτικός Αγώνας». (Υπάρχει και χαιρετισμός).
26.5: Η Πρόεδρος της Βουλής στην έναρξη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
27.5: Η Βουλή θέτει υπό την αιγίδα της και στηρίζει την πρωτοβουλία της ΕΡΤ να προωθήσει το ιστορικό ντοκιμαντέρ.  Συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής και με άλλους διεθνείς οργανισμούς (BBC4, ARTE, HISTORY CHANNEL και DISCOVERY CHANNEL).
 27.5:  Ομιλία της Προέδρου της Βουλής κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας για τη Συνεργασία στη Ν/Α Ευρώπη, στην αίθουσα Γερουσίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ΄Ενωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).
7.6: Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute).
7.6: Η Πρόεδρος της Βουλής στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, επ΄ευκαιρία της προχθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον.
7.6: Εγκαίνια της Έκθεσης της Βουλής με θέμα: «60 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  ΄Ελληνες και Αυστραλοί στον κοινό αγώνα για την ελευθερία». Διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα.
9.6: Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων Ποιότητας του περιοδικού ECO-Q για το έτος 2004, στο ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος».
9.6: Η Πρόεδρος της Βουλής με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Cemil Cieek.
16.6: Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής της Θρακιώτισσας ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης Δόμνας Χατζηαντώνη-Βισβίζη, στο Πεδίον του ΄Αρεως.
16.6: Η Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακικής Δημοκρατίας κ. Pavol Hrusovsky.
21.6: Η Πρόεδρος της Βουλής απένειμε το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» στον δημοσιογράφο κ. Κώστα Ιορδανίδη της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στο Ζάππειο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γερμανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.
23.6: Διαδοχικές συναντήσεις της  Προέδρου της Βουλής με τους Πρέσβεις της Πορτογαλίας κ. Carlos Neves Ferreira και του Περού κ. Luis Felip Galvez Villaroel.
24.6: Η Πρόεδρος της Βουλής κήρυξε την έναρξη του τετραήμερου εκδηλώσεων της Εστίας Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, στο ΄Αλσος Κηφισιάς (υπό την αιγίδα της Βουλής).
27.6: Η Πρόεδρος της Βουλής με τον νέο Πρόεδρο της ΄Ενωσης τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών κ. Κ. Πυλαρινό.
28.6: Η Πρόεδρος της Βουλής παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου  για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της Ι΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.
30.6: Επίδοση της ΄Εκθεσης Πεπραγμένων για το 2004 της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) από την Πρόεδρό της κα Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, στην ΕΣΗΕΑ.
6.7: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ρουμανίας κ. Calin Tariceanu στην Πρόεδρο της Βουλής.
6.7: Επίδοση της ετήσιας ΄Εκθεσης 2004 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Γουργουράκη.
6.7: Η Πρόεδρος της Βουλής με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΔΕΕ. 
7.7: Η Πρόεδρος της Βουλής με τον Πρέσβη της Βοσνίας κ. Milovan Blagojevic.
 7.7: Η Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Βρετανό Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων κ. Michael J. Martin, για τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο.
 20.7: Η Πρόεδρος της Βουλής με μαθητές δύο ελληνόγλωσσων σχολείων από τη Μαριούπολη Ουκρανίας.
20.7: Η Πρόεδρος της Βουλής με 300 φοιτητές και καθηγητές του προγράμματος ΘΥΕΣΠΑ (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών).
21.7: Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή βράβευσης μαθητών λυκείων από χώρες της Ευρώπης, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στου Μαθητικούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες «ΠΥΘΙΑ 2005» με θέμα: «Ταξίδι στον Αρχαίο Κόσμο», στην Παλαιά Βουλή.
4.8: Επίσκεψη Αμερικανών φοιτητών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στην Έκθεση για τα «30 χρόνια από το Σύνταγμα του 1975», στο πλαίσιο θερινού προγράμματος ελληνικών σπουδών.
14.8: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα συλλυπητήρια στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια, για την αεροπορική τραγωδία των αερογραμμών «ΗΛΙΟΣ».
 23.8: Συγχαρητήριο μήνυμα στο νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.
2.9: H Πρόεδρος της Βουλής κηρύσσει την έναρξη των εργασιών της Ι΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην Αίθουσα της Ολομέλειας.
15.9: Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο.
19.9: Συνάντηση με αντιπροσωπεία Γερουσιαστών από την Καλιφόρνια (επικεφαλής κα Sheila Kuehl).
20.9.  Ο Πρέσβης της Ιορδανίας κ. Mohammad Dawodieh απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί τη χώρα του .
21.9: Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κρατικής ΄Ενωσης Σερβίας και Μαυροβουνίου κ. Σβέτοζαρ Μάροβιτς.
21.9: Η Πρόεδρος της Βουλής στο 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου με θέμα: «Το ελληνικό βιβλίο στον κόσμο» (Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου).
 25.9: Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Προέδρου της Βουλής μετά τη νίκη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ επί της Εθνικής Γαλλίας και την πρόκριση στον  τελικό του 34ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 25.9 ή 26: Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Προέδρου της Βουλής μετά τη νίκη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στον  τελικό του 34ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

3. 10: Επίδοση στην Πρόεδρο της Βουλής του Προσχέδιου του Κρατικού Προϋπολογισμού (2006) από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη.
13.10: Επίδοση της Ενδιάμεσης ΄Εκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Διοικητή της κ. Νίκο Γκαργκάνα.
16.10: Η Πρόεδρος της Βουλής σε συναυλία στο Ηρώδειο (Παρασκευή, 14.10) που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την οποία έθεσε υπό την αιγίδα της η Βουλή των Ελλήνων.
19.10: Η νέα Πρέσβης της Σερβίας-Μαυροβουνίου κυρία Ljiljiana Bacevic στην Πρόεδρο της Βουλής.

 

20.10: Η  Πρόεδρος της Βουλής μαζί με συναδέλφους της γυναίκες βουλευτές, δέχθηκε μέλη της αντικαρκινικής εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον καρκίνο του στήθους» (επικεφαλής κυρία Μαριλένα Στρατοπούλου).
21.10: Η Πρόεδρος της Βουλής με αντιπροσωπεία γυναικών από χώρες της Ε.Ε. που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση Γυναικών και οι οποίες προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής και της επιστήμης. Επίσκεψη στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Europe Alive».
25.10: Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής σε Ημερίδα με θέμα: «Η σημασία των ιστορικών αρχείων στην αντικειμενική συγγραφή της Ιστορίας», που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο από τη Δ/νση Ιστορίας Στρατού και τη συμμετοχή πολλών φορέων.
26.10: Αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης ΑΗΕΡΑ.
31.10:  Ο Δήμαρχος Μόρφου κ. Χαράλαμπος Πίττας.
31.10:  Η  Πρόεδρος της Βουλής παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Σερβίας-Μαυροβουνίου κ. Vojislav Kostunica, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
 2.11: Πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για την Κύρωση της Συνθήκης Προσχώρησης στην Ε.Ε. της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.  Νωρίτερα η  Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τους Προέδρους της Βουλγαρίας και Ρουμανίας κ.κ. Georgi Parvanov και Τraian Basescu αντίστοιχα.
7.11: Η Βουλή των Ελλήνων εγκαινιάζει, μιας ξεχωριστής σημασίας, συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.  Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής αθλοθετείται ένα ειδικό βραβείο για ταινία που -πέραν της καλλιτεχνικής επάρκειας- προάγει τις ανθρώπινες αξίες και αποτυπώνονται σε αυτό τον όρο.
9.11: Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τους  ΄Ελληνες αθλητές που διακρίθηκαν στους 15ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων,  που διεξήχθησαν στον Καναδά τον περασμένο Ιούλιο.
9.11: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Ρομπέρ Κοτσαριάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
10.11:  Η Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ιορδανό ομόλογό της κ. Abdulhadi Majali για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Αμάν.
14.11: Επίδοση της Ετήσιας ΄Εκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2003 από τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Ρίζο.  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού κ. Γιώργος Βέης επέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής την Ετήσια ΄Εκθεση του ΑΣΕΠ για το 2004.
15.11: Συνάντηση με 60 Εθελοντές του Φιλανθρωπικού Σωματείου Συμπαράστασης και Βοήθειας «Κοινωνική Στήριξη».
17.11: Η Πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο μνημείο των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
22.11: Η Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ, για την απόφαση της διεύθυνσης του βρετανικού σταθμού ΒΒC να καταργηθεί η ελληνική του εκπομπή.
28.11: Η Πρόεδρος της Βουλής βραβεύθηκε ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης και Προγραμμάτων (Ε.Ο.Μ.Ε.Π.), στην Παλαιά Βουλή.
2.12: Η Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το Κέντρο παροχής Υπηρεσιών σε ΄Ατομα με Νοητική Στέρηση «Το Εργαστήρι».
2.12: Η Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε το νέο κτήριο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά (χθες 1.12.05), στην αγορά του οποίου συνέβαλε το ελληνικό κοινοβούλιο.
5.12: Η Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή βράβευσης Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη Λυρική Σκηνή.
5.12: Επίδοση της ΄Εκθεσης για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα από τον κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη (Πρόεδρο)  και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Α.Μ.Ε.Α.
6.12:  Την Πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκε τον Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος υπέβαλε την πρόταση να μελετηθεί η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

 

 

 

 

11.12: Η Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
13.12: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων  κ. Θεόφιλο.
15.12: Συλλυπητήριο τηλεγράφημα της Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης του Λιβάνου κ. Nabih Berry, για την απώλεια του βουλευτής και δημοσιογράφου Jebrane Tueini, κατά την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Δεκεμβρίου σε προάστιο της Βηρυττού.
17.12: Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Πρωτοδικείου Αθηνών.
19.12: Ο ΄Ελληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου προσέφερε στη Βουλή το χορωδιακό συμφωνικό έργο του «Μυθωδία».

 

 

22.12: Συνάντηση με τον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.
24.12: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Πρόεδρο της Βουλής.

31.12: Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Πρόεδρο της Βουλής.

  Εκτύπωση  

 

 

 

Copyright 2008 - ΑΝΝΑ Ε. ΜΠΕΝΑΚΗ - ΨΑΡΟΥΔΑ