Search
× Search

Ομιλίες - Ολομέλεια

/ Κατηγορίες: Ομιλίες - Ολομέλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΖ΄- 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 : Συζήτηση και ψήφιση Απολογισμού 2007 και Προϋπολογισμού της Βουλής 2009

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που αναφέρθηκαν στους προηγούμενους Προέδρους και σε μένα προσωπικά, για τα καλά τους λόγια και θέλω να προσθέσω ότι και ο παρών Προϋπολογισμός, όπως και οι άλλοι, είναι σώφρων, λιτός και σύμφωνος με το πνεύμα των ημερών. Αυτό οφείλεται σε σας, κύριε Πρόεδρε, και στις υπηρεσίες που εργάστηκαν για να τον συντάξουν. 

Θα ήθελα, επίσης, να επαινέσω τους υπαλλήλους που πάντοτε καταβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε η προς τα έξω εμφάνισή μας σε τέτοια θέματα να είναι εκείνη που χρειάζεται. 

Οι ελάχιστες αυξήσεις που δίδονται είναι στις υπηρεσίες και επειδή έγινε λόγος και για τις αμοιβές των Βουλευτών, θα ήθελα να προσθέσω ότι από τη μελέτη που έκανα, τίποτα δεν δίδεται περισσότερο από ό,τι δίνεται στους άλλους υπαλλήλους. Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, επιβεβαιώνω το πνεύμα που επικρατεί στη Βουλή και πιστεύω ότι το ίδιο πνεύμα θα επικρατήσει και κατά τη διαχείριση του Προϋπολογισμού, ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα εγκεκριμένα στα οποία θα ήταν λογικό να προχωρήσει η Βουλή. Το λέω βέβαια εν όψει του κλίματος που επικρατεί και των περιορισμών στους οποίους πρέπει να προχωρήσουμε. 

Ιδιαίτερα ακούγοντας τον κ. Σγουρίδη, θα ήθελα να σας πω πόσο επιβάλλεται να εξοπλίσουμε καλύτερα την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μ’ ένα επιστημονικό επιτελείο. Οι υπάλληλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, και μερικοί είναι και επιστημονικά κατάλληλοι, εντούτοις χρειάζεται και ένα πρόσθετο προσωπικό, το οποίο θα μας βοηθήσει και την αρχή της επικουρικότητας να επεξεργαζόμαστε καλύτερα, αλλά και να παίρνουμε θέση εσωτερικά στις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες αναφέρονται στην καθημερινότητά μας. 

Με τις σκέψεις αυτές, κύριε Πρόεδρε, φυσικά υπερψηφίζουμε όλοι τον Προϋπολογισμό και σας εύχομαι να εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο, κάτι το οποίο θεωρώ προκαταβολικά δεδομένο.

Print
778 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω