Search
× Search

Ομιλίες - Ολομέλεια

/ Κατηγορίες: Ομιλίες - Ολομέλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ΄- 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 : Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών "Ρυθμίσεις θεμάτων Ανεξάρτητων Αρχών, Γενικού Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης κλπ"

Μια σύντομη παρατήρηση θέλω να κάνω και το χρόνο μου θα τον χρησιμοποιήσω στη συζήτηση επί των άρθρων. Αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω την έκπληξή μου για τα «κροκοδείλια» δάκρυα που έχυσαν από του Βήματος, τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις ανεξάρτητες αρχές, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάντοτε υπεράσπισε τις ανεξάρτητες αρχές και η Νέα Δημοκρατία τις υπονόμευσε. 

Μα, υπάρχει μεγαλύτερη υπονόμευση από το φαινόμενο που ισχύει μέχρι σήμερα να υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές που έχει λήξει η θητεία των μελών τους κοντά δύο χρόνια τώρα και να μη μπορεί η Βουλή να ανανεώσει ή να δώσει καινούργιες εντολές ακριβώς γιατί αρνείται τη συνεργασία το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Αυτή είναι η αλήθεια, κυρία Πρόεδρε και τώρα μπορώ να την καταθέσω. Λόγω της παντελούς άρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ενεφάνισε αυτή την ακαμψία τον τελευταίο χρόνο, με το να απαιτεί ανανέωση των θητειών των ιδίων μελών που είχαν υποδειχθεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, λόγω αυτής της ακαμψίας, ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να υπονομεύεται το κύρος των ανεξαρτήτων αρχών και να αμφισβητείται πραγματικά το δικαίωμα στα μέλη, των οποίων παρατείνεται σιωπηρά η θητεία, να ασκούν το έργο τους. Στηριζόμαστε, κυρία Πρόεδρε, σε μια ενδιάμεση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που είπε ότι δικαιολογείται εύλογος χρόνος για την παράταση των θητειών λόγω μη ανανέωσης. Ποιος είναι αυτός ο εύλογος χρόνος; Θα έπρεπε, λοιπόν, κυρία Πρόεδρε, να είμαστε σ’ αυτή την Αίθουσα πιο αντικειμενικοί, να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να ασκούμε την κριτική μας, αλλά τουλάχιστον να είμαστε ειλικρινείς.

Print
677 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω