Search
× Search

Ομιλίες - Ολομέλεια

/ Κατηγορίες: Ομιλίες - Ολομέλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚΗ' - 4 ΜΑΪΟΥ 2009: Ειδική Ημερήσια Διάταξη για την άσκηση ή μη δίωξη κατά του τ.Υπουργού κ. Αριστοτέλη Παυλίδη

Θα αξιοποιήσω τα τρία λεπτά πρώτα για να επαινέσω το πόρισμα της Πλειοψηφίας. Έκαναν μία πολύ ευσυνείδητη δουλειά οι συνάδελφοι, πολύ επιμελημένη, και πραγματικά προορισμένη και εξαιρετικά κατάλληλη για να μας πείσουν, όσους ενδεχομένους θα είχαμε αμφιβολία, για το πώς πρέπει κατά συνείδηση να ψηφίσουμε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θέλω να σχολιάσω τα πορίσματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία αφού στην πλειοψηφία τους καταδικάζουν το μηνυτή και τους μάρτυρές του, και μερικοί μάλιστα διαπίστωσαν ότι δεν θα έφθαναν στην ποινική δικαιοσύνη, ούτε για παραπομπή ούτε για άσκηση ποινικής δίωξης, τελικά αξιοποιούν ορισμένες συμπτώσεις για να καταλήξουν στο αντίθετο αποτέλεσμα. 

Αλλά, κύριε Πρόεδρε, αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ποια είναι η γενικότερη μεταχείριση του συναδέλφου Παυλίδη μέσα στην οποία υποτίθεται ότι δικάζεται από αντικειμενικούς δικαστές. Πρώτα απ’ όλα η υπόθεσή του είναι το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε μόνο για την ανάγκη των εκλογών και για το εάν η Κυβέρνηση θέλει ή πρέπει ή δεν πρέπει να πάει σε εκλογές.

Εκείνο όμως το οποίο προκαλεί σε εμένα αγανάκτηση είναι ότι ο κ. Παυλίδης είναι αντικείμενο μιας κοινής γνώμης η οποία άγεται και φέρεται όχι από την υπόθεση και το έργο μας, αλλά από την πολιτική ατμόσφαιρα. Φαίνεται ότι τον κ. Παυλίδη τον δικάζουν οι δημοσκοπήσεις. Και θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο η κρατική τηλεόραση το μεσημέρι, πριν από την βραδιά που εμείς θα ψηφίσουμε ως δικαστές να αναγγέλλει ότι στους δέκα πολίτες οι οκτώ θέλουν να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο Παυλίδης. 

Γιατί διαμαρτύρεστε, κύριοι συνάδελφοι; Δεν είναι αλήθεια αυτό πού λέω; Και ο κύριος Υπουργός της Δικαιοσύνης θα ανεχόταν την μεταχείριση ενός οποιουδήποτε πολίτη που βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέως ή ενώπιον του δικαστού να μεταδίδεται δημοσκόπηση που λέει ότι ο ελληνικός λαός θέλει την καταδίκη του; Τι σημαίνει αυτό; Λάβετε σοβαρά υπ' όψιν σας εσείς που εξαρτάσθε από τον ελληνικό λαό πώς θα ψηφίσετε κατά συνείδηση. 

Κύριε Πρόεδρε, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών φταίει, αλλά αυτό τον βρόγχο τον βάλαμε εμείς στο λαιμό μας. Και όταν έχουμε περιπτώσεις να κρίνουμε μ' αυτό τον νόμο, αυτόν τον βρόγχο τουλάχιστον ας μην τον σφίγγουμε.

Print
768 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω