Search
× Search
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα (Ραδιόφωνο ΝΕΤ, 21-08-2007)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλή σας ημέρα, τι κάνετε; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα σας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χαίρομαι που σας ακούω. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχω ριχτεί στον αγώνα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι να κάνετε τώρα, η μάχη του σταυρού είναι σκληρή και το ξέρετε καλύτερα από μένα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα να ξεκινήσουμε από αυτό, μια και μου δώσατε την αφορμή. Είχε δοθεί η εντύπωση, κυρία Μπενάκη, ότι θα είστε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά θα είστε υποψήφια στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Αυτό ήταν μια δική σας επιλογή ή είχε να κάνει με την εμπλοκή άλλων πολιτικών στο Επικρατείας; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι' αυτό το δεύτερο εγώ δεν μπορώ να σας δώσω ούτε πληροφορία ούτε σχόλιο να κάνω, διότι αντιλαμβάνεστε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι απόφαση του Αρχηγού και εκεί δεν πρέπει να ανακατευόμαστε. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, αλλά προσπαθώ να διακρίνω τη βούλησή σας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε. Και σε μένα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση από τη μεγάλη φημολογία ότι συζητείται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας γενικώς. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν υπήρξε επαφή με τον Πρωθυπουργό, δεν υπήρξε επικοινωνία; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, όχι, η επικοινωνία ήταν τελευταία, πριν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα την τελευταία, όπου διευκρινίστηκε και η δική μου πρόθεση να κατεβώ στην Αθήνα, γιατί αυτό που είπα το πιστεύω. Ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να έχει και αυτός, αν μπορεί, λαϊκή βάση και επίσης διευκρινίστηκε η πρόθεση του Πρωθυπουργού ότι συμφωνεί να κατεβώ στην Αθήνα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια, η μάχη του σταυρού, το λέγαμε και νωρίτερα, είναι σκληρή και πολλές φορές ανελέητη, στο Επικρατείας είναι πιο ήρεμα τα πράγματα, εκ των πραγμάτων. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τελείως ήρεμα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς πάντως το θέλατε αυτό, να είστε υποψήφια στην Α΄ Περιφέρεια ή εκ των πραγμάτων προέκυψε; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμένα με συγκινεί και με δελεάζει και ο αγώνας και η Α΄ Περιφέρεια, που την αγαπώ. Αλλά είμαι άνθρωπος ο οποίος αποδέχομαι τις αποφάσεις του Αρχηγού και του κόμματος, όταν οι επιλογές αυτές είναι δική τους αποκλειστικά υπόθεση. Επομένως και να μου έλεγε στο Επικρατείας, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, το καταλαβαίνω, λέτε εντάξει, καλά θα ήταν, αλλά και τώρα μια χαρά. Επιμένω λίγο στο ερώτημα γιατί ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν, τα λέμε όλα, κυρία Μπενάκη, έτσι δεν είναι, δεν έχετε πρόβλημα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως, ευχαρίστως, δεν έχω πρόβλημα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα, λοιπόν, έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ ότι η επιλογή της μη συμμετοχής έχει να κάνει με συνάδελφό σας Υπουργό, που είναι κοντά στον Πρωθυπουργό, που επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Βουλής και θα ήθελε να σας δει να μην τα πηγαίνετε και τόσο καλά στην Α΄ Αθηνών. Το διαβάσατε αυτό το παραπολιτικό; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το διάβασα βέβαια και γέλασα αρκετά. Μου φαίνεται ότι πρόκειται περί επιστημονικής φαντασίας. Ούτε υπάρχει ούτε διανοούμαι ότι θα υπάρχει συνάδελφός μου που κάνει τέτοιες πονηρές σκέψεις, γιατί είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν νομίζω να είναι αδιανόητο. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και κυρίως δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους... 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλιώς, εκεί στη Νέα Δημοκρατία, θα πάτε όλοι στον παράδεισο, αν είναι αγαθές οι προθέσεις. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορεί, μπορεί, με τόσα που έχουμε τραβήξει στη Νέα Δημοκρατία, ξέρετε, μπορεί να πάμε όλοι στον παράδεισο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγνώμη που γελάω, αλλά... 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ε, τι; Άνθρωποι κόμματος να έχουν παιδευτεί τόσο πολύ όσο οι της Νέας Δημοκρατίας, ε, τώρα, είναι σαφές και πανθομολογούμενο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί έχετε παιδευτεί τώρα, να σας πω κάτι; Ε, δεν κάνετε και αγγαρεία που λέει κι ο Βύρωνας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι εγώ προσωπικά. Εννοώ όλοι οι νεοδημοκράτες. Και οι απλοί οπαδοί και τα στελέχη και οι μεγάλοι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα εσείς είστε ικανοποιημένη; Γιατί μιλάω με την Πρόεδρο της Βουλής και αισθάνομαι την ανάγκη, αν δεν το θέσω το ερώτημα σε εσάς δεν έχει νόημα να το θέσω οπουδήποτε αλλού. Είστε ικανοποιημένη από το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού λόγου; Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν ακουστεί πολλά περίεργα, δεν θέλω να τα επαναλάβω, που δεν συνάδουν με έναν πολιτισμό που υποτίθεται θέλουμε να υιοθετήσουμε για τη χώρα μας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σχόλιό σας αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου και το σύνολο του πολιτικού λόγου και πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη. Υπάρχουν παρεκτροπές θα έλεγα, εγώ τις λέω και παρεκτροπές, οι οποίες δεν δικαιολογούνται και δεν θα έπρεπε να χαλάνε την εικόνα του πολιτικού πολιτισμού που έχουμε στη χώρα μας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και αυτό έχει να κάνει φαντάζομαι και με τις κορώνες που έχουν βγάλει στελέχη της ΝΔ κατά καιρούς. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπα, δεν εντόπισα το σχόλιό μου. Είναι μια γενική εικόνα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέω, εάν είναι αυτοκριτικός ο λόγος σας, γιατί τελευταία η αυτοκριτική είναι της μόδας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το κάνω για λόγους μόδας. Αυτοκριτική έκανα πάντα στον εαυτό μου και την αυτοκριτική δεν την αρνούμαι ούτε στο κόμμα όπου ανήκω και θα έπρεπε να την κάνουν και τα άλλα κόμματα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα μου λέτε ότι τέτοιος πολιτικός λόγος που δεν σας ικανοποιεί ... 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ...έχει υπάρξει από όλες τις πλευρές. Δεν διστάζω να το δεχτώ. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα θα ήθελα να πάμε σε κάτι άλλο που επίσης σας αφορά. Το γεγονός ότι τα κόμματα αναζητούν λαμπερά ονόματα, όπως για παράδειγμα ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους από το συνάφι μου για τα ψηφοδέλτια. θα ήθελα να μου πείτε πώς το κρίνετε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και έτσι εκφράσω έναν ιδιότυπο ρατσισμό απέναντι σε αυτόν τον κόσμο, θα ήθελα να πω ότι δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα με τον κόσμο αυτόν, ίσα ίσα, αλλά πιστεύετε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τόσο δύσκολο έργο; Ξέρετε, η πολιτική αφορά τη ζωή μας, τις τύχες μας, την προοπτική μας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Κοιτάξτε η λάμψη δεν εμποδίζει στο να συμβάλλει κανείς με τον τρόπο τον οποίο είπατε και συμφωνώ μαζί σας και το να αναζητούνται λαμπερά πρόσωπα που θα προσελκύσουν κατά κάποιο τρόπο το κοινό για να κάτσει να σκεφθεί και να επιλέξει δεν είναι κακό. Εκείνο που έχει σημασία είναι αν επιστρατεύεται μόνο η λάμψη και δεν υπάρχει αντίκρισμα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς τι λέτε; Η εμπειρία σας; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Α, δεν μπορώ εγώ αυτά. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί το αποφεύγετε; Η εμπειρία σας τι λέει όλα αυτά τα χρόνια; Έχετε μεγάλη εμπειρία. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό κρίνεται κατά περίπτωση. Έχω την εντύπωση πάντως ότι λαμπερά ονόματα που επελέγησαν και μπήκαν τελικά, γιατί μπορεί να επιλέγονται και να μην μπαίνουν, έτσι δεν είναι; γενικά δεν έχουν βλάψει τη Βουλή. Διότι ήρθαν πολύ ωραία, πολύ δυναμικά και ως Βουλευτές ... 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ζήτημα είναι να μην έχουν ένα διακοσμητικό μόνο ρόλο άλλα να έχουν και ένα χρήσιμο ρόλο για την κοινωνία. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι να κάνουμε, καμιά φορά οι επιλογές δεν δικαιώνονται μέχρι τέλους, δεν είναι σοφοί και προφήτες αυτοί που κάνουν τις επιλογές. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνούμε και να το ξαναπείτε αυτό, γιατί εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, κυρία Μπενάκη, και την ευθύνη των πολιτών. Δεν μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι ο προθάλαμος της πολιτικής είναι η «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου... Μια χαρά ήταν η «Λάμψη» αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακούστε, εγώ σας είπα και πριν ότι η λάμψη δεν με ενοχλεί, θέλω όμως η λάμψη να έχει και ένα αντίκρισμα και τους ανθρώπους που έχουν λάμψη δεν τους αποκλείουμε οριστικά και από μια ιδιότητα, κάθε άλλο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα αλίμονο, θα ήταν ρατσιστικό αυτό. Απλά να υπάρχει και ένα περιεχόμενο, να μην μετεξελιχθεί η πολιτική σε μια show biz, σε μια πασαρέλα η οποία θα δίνει την εντύπωση ότι το Fame Story ή το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είναι ταυτόσημες έννοιες με την πολιτική. Θα ήταν τραγικό. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ξέρω τώρα αν αυτά που αναφέρατε συνδέονται τα σίριαλ κ.λπ., με πολιτικά πρόσωπα. Εγώ δεν κάνω συσχετισμούς αλλά η ουσία είναι αυτή που είπαμε. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα να σας πάω και στο θέμα των ομολόγων, εάν δεν έχετε αντίρρηση. Τελικά η Έκθεση Ζορμπά δεν θα αποσταλεί απ' ό,τι διαβάζουμε και μαθαίνουμε στη Βουλή. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν είναι νοητό να αποσταλεί τώρα, τι κουβέντες είναι αυτές. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σημαίνει, γιατί διαβάζω πρωτοσέλιδα σήμερα, ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δεν εμπλέκονται πολιτικοί; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλο είναι αυτό. Είναι δύο πράγματα. Εάν θα έστελνε ο ίδιος ο Ζορμπάς στη Βουλή, που είναι αδιανόητο να στείλει ένα έγγραφο της ανάκρισης στη Βουλή και το δεύτερο είναι αν στη διεξαγόμενη ανάκριση προκύψουν ευθύνες Υπουργών, εάν αυτές θα διαβιβαστούν στη Βουλή. Είναι διαφορετικό. Τώρα απ' ό,τι διάβασα και εγώ στις εφημερίδες στην πρώτη ανάγνωση που έκανε ο κ. Κολιοκώστας, που πήρε στα χέρια του, φαίνεται ότι δεν βρήκε ευθύνες πολιτικών προσώπων για να απευθυνθεί στη Βουλή και το διαβίβασε στον ανακριτή. Από 'κει και πέρα υπάρχει στάδιο ανάκρισης μεγάλο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς θα είχατε αντίρρηση αν αυτή η Έκθεση, ας αφήσουμε λίγο το νομικό περιτύλιγμα όλων αυτών των θεμάτων, που νομίζω ότι πρέπει να το σεβαστούμε, αλλά όταν υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα και τα κόμματα ερίζουν, εσείς θα είχατε αντίρρηση η Έκθεση αυτή να δοθεί στη δημοσιότητα πριν τις εκλογές ό,τι κι αν περιέχει; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε, εγώ είμαι και νομικός προσηλωμένη στο θετικό δίκαιο και Πρόεδρος της Βουλής. Είτε υπάρχει ενδιαφέρον ουσίας είτε δεν υπάρχει, όταν δεν επιτρέπεται κάτι να γίνει, δεν πρέπει να γίνεται. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε και πιστέψτε με είμαι από τους δημοσιογράφους που πιστεύουν πάρα πολύ στους νόμους, ακόμα κι αν αυτοί οι νόμοι έχουν έναν άδικο χαρακτήρα ή περιεχόμενο. Από την άλλη όμως, κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης, ο κύριος Αλογοσκούφης, το είπε ανοικτά: Να δοθεί. Ξέρετε, όταν αφήνονται υπαινιγμοί και δημιουργούνται σκιές, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης όλων των κομμάτων θα μπορούσε να βρεθεί λύση. Δηλαδή αν υπάρχει βούληση, βρίσκεται λύση. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή να συμφωνήσουμε όλοι μαζί να παραβιάσουμε το νόμο και το σύνταγμα; Ε, όχι. Επειδή θα βοηθούσε αυτό στην αποκάλυψη δεν ξέρω τι, είτε της αθωότητας είτε της ενοχής, ε, όχι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ συμφωνώ μαζί σας. Αλλά είναι καλύτερο να άγεται και να φέρεται το πολιτικό μας σύστημα με το να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για σκάνδαλα, να λέει ο ένας για κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, να λέει ο άλλος μην κουνιέσαι γιατί θα βγάλω από το συρτάρι υποθέσεις δικές σου, δεν θα ήταν καλύτερα όλα στο φως, να ξέρει και ο κόσμος τι γίνεται. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε τώρα, κι αν ερχόταν στο φως, ας πούμε, που δεν γίνεται αυτό το πράγμα, νομίζετε ότι θα σταματούσε η συζήτηση; 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, αλλά θα υπαρχή μια βάση πιο καθαρή. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εκεί θα δινόντουσαν πλέον ερμηνείες επί ερμηνειών και θα φτάναμε σε πολύ χειρότερα αποτέλεσμα. Άλλωστε το θέμα των ομολόγων έχει πολυσυζητηθεί και μέσα στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σε περιστασιακές αναφορές... 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε ότι έχει εξαντληθεί η δυναμική του θέματος; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω ότι έχει εξαντληθεί η δυναμική εδώ που τα λέμε, αλλά αυτή η δυναμική, ξέρετε, άλλωστε μπορεί να εξαντλείται και άλλοτε να αναβιώνει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, έτσι; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, ακριβώς. Αν η κρίση γίνεται, πού ξέρετε τι θα βγει. Αλλά εκείνο που θέλω να πω είναι ότι έχει πάρα πολύ συζητηθεί και άντε τώρα το κρύβομε για να μη βγει στη δημοσιότητα. Εδώ μιλάμε μήνες τώρα για τα ομόλογα και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως το ΠΑΣΟΚ μιλάει ανοικτά, κυρία Πρόεδρε, για διακίνηση πολιτικού χρήματος. Έτσι; Γι' αυτό το είπα, με την έννοια ότι θα μπορούσε να είναι πιο καθαρή βάση αυτή η Έκθεση. Πάντως τα χρήματα δεν φαίνεται να επιστρέφουν στα ταμεία. Απ' ό,τι τουλάχιστον έμαθα χθες η J. P. MORGAN, αν δεν κάνω λάθος, απαιτεί από τα ταμεία να παραιτηθούν από διεκδικήσεις, νόμιμα δικαιώματα, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο τέλος θα βρεθεί η λύση, δηλαδή θα βρεθεί εκείνο που είναι εφικτό να γίνει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως είχαμε ακούσει τον κ. Δούκα να λέει ότι θα επιστραφεί και το τελευταίο ευρώ. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον προεκλογικά, δεν φαίνεται να επιστρέφεται και το τελευταίο ευρώ. Δεν φαίνεται να επιστρέφεται τίποτα. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να σας πω, θα το δούμε. Διότι είναι τόσο περίπλοκα αυτά τα οικονομικά δεδομένα και οι διαδρομές οι οικονομικές, ώστε πού να καταλάβει κανείς τι επιστρέφεται και τι δεν επιστρέφεται στο λαό, πότε υπάρχει ολοκληρωτική κάλυψη και πότε δεν υπάρχει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως σας βλέπω, ας μου επιτραπεί το σχόλιο, επιφυλακτική σε αυτό το θέμα, δηλαδή δεν έχετε υψώσει αυτό το κομματικό λάβαρο, ότι είναι σκανδαλολογία και ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε ένα θέμα για να πλήξει την κυβέρνηση, δεν είστε σε αυτή τη σχολή. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαι σαφής, κοιτάξτε. Δεν επικροτώ σε καμία περίπτωση την τακτική του ΠΑΣΟΚ που μεγεθύνει το θέμα και το παρουσιάζει με τρόπο εκρηκτικό. Διότι δεν είναι έτσι, φαίνεται. Φαίνεται. Διότι αλλιώς θα είχαν βγει πράγματα και θαύματα. Επομένως δεν εγκρίνω τη σκανδαλολογία που τροφοδοτείται και βέβαια μοιραίο είναι να τροφοδοτείται από την Αντιπολίτευση. Από την άλλη πλευρά θα ήταν επιπόλαιο επίσης να πω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, δεν έχει γίνει τίποτα ή ότι έχουν γίνει πράγματα που είναι νόμιμα και επομένως κακώς συζητούμε ή παράνομα και πρέπει να αποδοθούν... Εάν έχουν γίνει αυτά θα πρέπει να βγουν από την ανάκριση και δεν μπορεί κανείς να προδικάζει μια ανάκριση πού μπορεί να οδηγήσει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένας ακροατής καταθέτει το ερώτημα: «Συμφωνεί η κυρία Μπενάκη με την κατάθεση των νομοσχεδίων, ώστε να ψηφιστούν μετά τις εκλογές έχοντας ως ομήρους τους ψηφοφόρους;» Είναι ερώτημα που θέτει φίλος ακροατής. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, δεν ξέρω αν υπήρξε μεθόδευση να κατατεθούν και να μη συζητηθούν, διότι όπως ξέρετε αυτή η απόφαση λαμβάνεται προνομιακά από την Κυβέρνηση και επομένως δεν ξέρει κανείς εάν ήταν με μια προσχεδιασμένη τακτική ή ήρθαν τα πράγματα έτσι. Αλλά το δεύτερο είναι ότι αυτά που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια και είχαν εξαγγελθεί από καιρό ότι θα γίνουν και... 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, όχι, μιλάμε για τη χρονική στιγμή της κατάθεσης των νομοσχεδίων, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι, εγώ θεωρώ ότι είναι και μία πανηγυρική δήλωση της Κυβέρνησης ότι αυτή θα είναι η πολιτική της. Δεν βλάπτει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν εμπεριέχει, όπως λέει ο φίλος ακροατής, ένα στοιχείο ομηρίας για τους ψηφοφόρους, ότι και καλά ψηφίστε μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας; 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αφελείς οι ψηφοφόροι. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καχύποπτοι είναι, αφελείς δεν είναι. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δικαίωμά του είναι να είναι καχύποπτος κανείς, πώς να το κάνουμε να του πάρουμε την υποψία. Αλλά έχει πολλές αναγνώσεις η στάση αυτή και επομένως άλλοι υιοθετούν τη μια και άλλοι την άλλη. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν σας βλέπω και πολύ χαρούμενη με τη διαδικασία, πάλι είστε λίγο συγκρατημένη. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι διαδικασίες αυτές δεν είναι από αυτές που μπορείς να είσαι χαρούμενος η δυσαρεστημένος. Είναι διαδικασίες παγιοποιημένες, τακτοποιημένες και το κάτω κάτω της γραφής, αν κερδίσει η ΝΔ, η πρόθεση όπως δηλώθηκε, τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφισθούν είναι αυτά. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Μπενάκη, ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία, καλή επιτυχία, καλή δύναμη. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι εμείς ευχαριστούμε να είστε καλά.

Print
538 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω