Search
× Search

Ομιλίες - Ολομέλεια

/ Κατηγορίες: Ομιλίες - Ολομέλεια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Λ'-11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2003(Ν.3187/2003):Επίκαιρη ερώτηση Υπ. Δικαιοσύνης,σχετικά με την ανέγερση νέου κτιρίου για το Ειρηνοδικείο Αθηνών κλπ.

Κείμενο ερώτησης : 

 

«Η πανηγυρική εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης (3/9/2003) ότι ευρέθη λύση για το Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο θα ανεγερθεί στο χώρο του γκαράζ όπισθεν του Εφετείου Αθηνών, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. ?Έπρεπε δηλαδή οι εργαζόμενοι του Ειρηνοδικείου να κατέβουν κυριολεκτικά στους δρόμους επί τρίμηνο (από τον Ιούνιο εργάζονται με βάρδιες στην είσοδο του κτιρίου της Ομονοίας) για να δοθεί μια λύση που θα έπρεπε να είναι από καιρό γνωστή; Ποια προβλήματα με το γνωστό κατασκευαστή του γκαράζ υπήρχαν και πώς διευθετήθηκαν ώστε τώρα όλα να προχωρούν τέλεια; 

Για όλα αυτά καθώς και για το πώς θα γίνει η ανάθεση του έργου, αν και ποιο ρόλο θα παίξει ενδεχομένως η Α.Ε. «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», ποιες διασφαλίσεις θα υπάρξουν για την έγκαιρη παράδοση πρέπει ο Υπουργός να δώσει απαντήσεις. Επίσης πώς θα μπουν ξανά οι υπάλληλοι και οι δικαστές σε κτίριο ακατάλληλο και επικίνδυνο, όπως το κτίριο της Ομόνοιας;». 

 

 

Απάντηση : 

 

Το ότι ευρέθη λύση για το ειρηνοδικείο πρέπει να γίνει δεκτό διά κανονιοβολισμών, διότι είναι γνωστό ότι για χρόνια οι υπάλληλοι και οι δικαστές στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εργάζονται υπό συνθήκες απαράδεκτες, λόγω αμιάντου, λόγω ζημιών από τους σεισμούς και λόγω επικινδυνότητας. Και ξέρετε οι εκθέσεις αυτοψίας τι έχουν βγάλει. 

Το ερώτημά μου είναι απλό: Τόσο καιρό δεν υπήρχε αυτή η λύση; Ή μήπως υποκρύπτεται κάτι από τις συμβάσεις με τον κατασκευαστή του γκαράζ; Εμείς έχουμε κάποιες πληροφορίες ότι εκκρεμούσαν και στα δικαστήρια κάποιες διενέξεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θέλουμε μία καθαρή απάντηση, πώς έγινε δεκτή αυτή η συμφωνία και αν ο κατασκευαστής αυτός που παραχωρεί ήδη τον άνω χώρο, θα πληρώσει κάτι. Και τι προβλεπόταν να γίνει σε αυτό που θυσιάζεται για να γίνει το ειρηνοδικείο; Να γίνει βεβαίως, αλλά να ξέρουμε υπό ποιες προϋποθέσεις. 

Δεν μου απαντήσατε επίσης πώς για δύο χρόνια θα ξαναμπούν οι υπάλληλοι στο ίδιο κτήριο της Ομονοίας. Ξέρετε πολύ καλά ότι η αυτοψία που έγινε το Μάιο του 2003 από την πολεοδομική υπηρεσία κρίνει και σας έχει κοινοποιηθεί ότι η οικοδομή είναι επικίνδυνη από άποψη δομική, στατική και υγρασίας και αναφέρει τις ζημίες που έχουν τα υποστυλώματα από το σεισμό, στα οποία επισκευάστηκαν οι ρωγμές από σεισμική επιβάρυνση μέχρι λασπώματος. Όλοι καταλαβαίνουμε τι θα πει «μέχρι λασπώματος». Δεν έγινε δηλαδή εσωτερική στήριξη. Μην αναφερθώ στα παρατράγουδα της εποχής των σεισμών με τη «ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ». Το ΥΠΕΧΩΔΕ το έβγαζε κόκκινο, η «ΘΕΜΙΣ» κίτρινο και δώστου από την αρχή. 

Εξάλλου έχει τον αμίαντο που δεν ξέρω αν αφαιρείται και πώς αφαιρείται και πώς θα μείνουν οι υπάλληλοι δυο χρόνια μέσα. Τέλος, θέλω να μας απαντήσετε γιατί δεν συνεργαστήκατε με την κοινοπραξία «ΕΜΠΕΔΟΣ». Γιατί στην επιστολή της από 4 Ιουνίου διαμαρτύρεται ότι κωφεύετε και δεν συνεχίζετε αυτά που σας έχει προτείνει.

Print
693 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω