Search
× Search

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (Τηλεόραση ΣΚΑΪ, 31-8-2007)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να καλησπερίσω την κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, υποψήφια στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών, και την κυρία Δαμανάκη, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας. Κυρία Μπενάκη, θέλω να ξεκινήσω από εσάς. Βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις -σήμερα δημοσιοποιήθηκαν και οι τελευταίες- και τη δικιά μας και των υπολοίπων εταιρειών να δείχνουν ότι ναι μεν η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, πλην όμως, έχει πληγεί η αξιοπιστία της μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τι λέτε; 

Α. ΜΠΕΝΑΚΗ: Νομίζω ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια πραγματική εικόνα και επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Περάσαμε μία σοβαρή εθνική κρίση. Η κυβέρνηση βρέθηκε πραγματικά στο επίκεντρο αυτής της μεγάλης συμφοράς, επόμενο είναι να έχει υποστεί φθορά και βλέπουμε ότι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, την ώρα της κρίσης αλλά πολύ περισσότερο με τον τρόπο που διαχειρίζεται τώρα την κρίση και προχωρεί στην ανασυγκρότηση δίνει στοιχεία αξιοπιστίας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χειρίστηκε, πιστεύετε, η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση, σωστά την κρίση; 

Α. ΜΠΕΝΑΚΗ: Βεβαίως, νομίζω ότι όλη η διαχείριση της κρίσης μετά τις πυρκαγιές είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση και φαίνεται ότι αποδέχεται ο λαός. Έδωσε αμέσως τις παροχές οι οποίες ήταν απόλυτα αναγκαίες, τις παροχές αυτές τις διαχειρίζεται αποτελεσματικά, αντικειμενικά, άμεσα και γρήγορα και πρέπει να σας πω –θα μου το επιτρέψετε σʼ αυτό το σημείο, διότι δεν το ρωτήσατε- απορώ πώς ο κύριος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα, ομιλεί για εμπόριο ρουσφετιών και ελπίδας. Πού είδε εμπόριο ρουσφετιού και ελπίδας; 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΕΝΑΚΗ: Το αν οι βουλευτές βγήκαν και υπερασπίστηκαν τις παροχές της Νέας Δημοκρατίας και είπαν «εμείς δίνουμε»… φυσικά είπαν «εμείς τα δίνουμε», η κυβέρνηση τα δίνει, η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση… Κυρία Δαμανάκη, κάθε πυρόπληκτος περιμένει να του πείτε αύριο, μεθαύριο πόσο θα είναι το επίδομα; Τότε μιλάμε σε άλλο επίπεδο. 

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: …Παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός σαν να δίνει τα χρήματα από την οικογένειά του! 

Α. ΜΠΕΝΑΚΗ: Αυτά τα χρήματα δεν τα βρήκε η κυβέρνηση στο δρόμο, είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο και το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις και η στάση των πολιτών. 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κυρία Μπενάκη, σας άκουσα με προσοχή ότι πρόκειται για μία εθνική κρίση. Το ερώτημά μου είναι, εάν πράγματι αυτή η κρίση έχει εθνικές διαστάσεις, γιατί απορρίψατε ευθύς εξαρχής την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστούμε όλοι μαζί την υπόθεση, να συνεισφέρουμε όλοι μαζί και να πάρουμε μέτρα όλοι μαζί σε μία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Γιατί η κυβέρνηση επιμένει να δίνει χαρακτήρα μονοκομματικό, πελατειακό, ρουσφετολογικό σε ένα ιερό καθήκον. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΝΑΚΗ: Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ποιες προτάσεις θα έπρεπε να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία. Διότι οι προτάσεις, οι θέσεις και οι τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι πανάκεια. Συναίνεση υπάρχει όταν τα κόμματα και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν εποικοδομητικές προτάσεις. Το να ζητάμε «ελάτε να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι» δεν είναι πρόταση... Αντιλαμβάνομαι την ταραχή της κυρίας Δαμανάκη -η εικόνα της τηλεόρασης είναι αψευδής πάντοτε- αλλά όχι μόνο τη δική της, αλλά και την ταραχή που επικρατεί σε όλο το ΠΑΣΟΚ!

Print
525 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω