Search
× Search

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη (Εφημερίδα ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, 13-9-2007)

Κυρία Πρόεδρε, η χώρα μας δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές. Οι συνέπειες για τον τόπο αναμένεται να είναι τεράστιες. Φοβάστε ότι θα είναι και για τη Νέα Δημοκρατία; 

Κύριο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο τόπος. Οι συνέπειες θα είναι όντως μεγάλες, γι’ αυτό και τώρα, περισσότερο από ποτέ, ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή, την κυβέρνηση που χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή την κρίση, έλαβε τα πρώτα άμεσα μέτρα ανακούφισης και είναι ικανή να εξασφαλίσει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις περιοχές που επλήγησαν και τους κατοίκους τους. Αυτή την αντίδραση και την ικανότητα της κυβέρνησης ο κόσμος την έχει ήδη αξιολογήσει θετικά, και είμαι σίγουρη ότι αυτό θα φανεί στην κάλπη. Το να μην προκύψει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα ήταν ο,τι χειρότερο στην παρούσα συγκυρία. 

Υπάρχει όμως και γενικότερη δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση. Γιατί θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας ο πολίτης να εμπιστευθεί εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία; 

Διότι η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των 3,5 ετών που ήταν στο τιμόνι της χώρας έθεσε τις βάσεις για μια νέα εποχή. Κύριο μέλημα ήταν η έξοδος από το τέλμα στο οποίο είχε πέσει η Ελλάδα μετά την πολυετή διακυβέρνησή της από το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε κάθε τομέα: στην οικονομία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην υγεία, στην ενέργεια και την τεχνολογία, στα μεγάλα έργα, στη δικαιοσύνη. Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με σταθερά βήματα, ο κόσμος το είχε πραγματικά ανάγκη αυτό. Μια Ελλάδα που να πατάει στα πόδια της, που να σέβεται τον πολίτη της και να είναι σεβαστή από όλους. Μια κυβέρνηση που σχεδιάζει με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό το μέλλον μιας χώρας για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι. 

Κι εσείς, κυρία Πρόεδρε, ξανά στο κυνήγι του σταυρού στην Α’ Αθηνών. Γιατί το αποφασίσατε αυτό; 

Γιατί πιστεύω πως ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού. Και ο Πρωθυπουργός συμμερίζεται κι αυτός την άποψη αυτή. Διεκδικώ για ακόμη μια φορά την ψήφο των Αθηναίων κι ελπίζω ότι θα την κερδίσω εκ νέο, όπως κάνω συνεχώς από το 1985. Μπορεί βέβαια τα τελευταία 3,5 χρόνια να μην μπόρεσα, λόγω του υπερκομματικού χαρακτήρα του αξιώματος μου, να είμαι τόσο κοντά τους όσο άλλες φορές, είμαι αισιόδοξη όμως ότι οι Αθηναίοι θα εκτιμήσουν και το έργο μου στο Προεδρείο της Βουλής, όπως εκτιμούσαν τόσα χρόνια τη γενικότερη κοινοβουλευτική μου παρουσία.

Print
1582 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω