Search
× Search

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Κ. Βλαχοδήμου (Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, Αύγουστος 2007)

Τι εννοεί η κυβέρνηση όταν αποδίδει τη μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές σε οργανωμένο σχέδιο; 

Νομίζω ότι απλώς αντικατοπτρίζει το αίσθημα και τις απορίες ολόκληρου του ελληνικού λαού τις τελευταίες ημέρες. Βλέπουμε έναν αριθμό εστιών πρωτόγνωρο, πυρκαγιές να εκδηλώνονται συγχρόνως, σε διαφορετικά σημεία, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, και πάντα τις ημέρες που αυξάνεται η ένταση των ανέμων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να θεωρεί ότι αυτά που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα τύχης και συγκυριών. 

Ο συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν επαρκής; 

Κοιτάξτε, κατανοώ απολύτως τον πόνο και την οργή των πληγέντων, αλλά και γενικότερα όλων των πολιτών, πιστεύω όμως πως αν εξετάσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία θα δούμε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έπραξαν το ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς απειλής. Οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τα τεράστια μέτωπα υπό αυτές τις συνθήκες ξεπερνούσαν κατά πολύ τις δυνατότητες ακόμη και του επιθυμητού επιπέδου πυρόσβεσης. Σκεφτείτε πως υπάρχουν άνθρωποι άυπνοι επί ολόκληρα 24ωρα, άνθρωποι που ακόμη δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης και του συντονισμού. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. 

Το πύρινο ολοκαύτωμα θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα; 

Ο λαός βλέπει και κρίνει. Βλέπει μια κυβέρνηση που αγωνίζεται νυχθημερόν και μια αντιπολίτευση που δεν διστάζει πάνω στις στάχτες που καπνίζουν ακόμη, να ασκεί άδικη κριτική, χωρίς να σέβεται τον πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Οι πολίτες έχουν να αντιπαραθέσουν μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης, την άμεση κινητοποίησή για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, απέναντι σε μια ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης. Ο,τι δηλαδή έβλεπαν και τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Print
461 Rate this article:
No rating

Επικοινωνία

Σέκερη 1, 106-71, Αθήνα
τηλ. 2103675871-3
φαξ: 2103675668
email: benaki@parliament.gr

Όροι χρήσηςΠολιτική Απορρήτου© 2024 - Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα
Επιστροφή πάνω